Национална програма "Заедно в изкуствата и спорта"

Национална програма "Заедно в изкуствата и спорта"

Национална програма "Заедно в изкуствата и спорта"

Творческите дейности, които се реализират по програмата, допринасят за стимулиране талантите на учениците, за повишаване на тяхната мотивация, за развиване на личното творчество, на танцовото и музикалното изкуство в училище.
Стойността на проекта е 16 197 лева.

 

На 14 юни 2023 г. в театралния салон на НЧ "Виделина - 1865" се проведе заключителен концерт "Хвърчило пъстро са всички мечти..." по Национална програма на Министерството на образованието и науката "Заедно в изкуствата и спорта".

С емоционалните си и вълнуващи изпълнения възпитаниците на г-жа Пепа Филина и г-жа Елеонора Найденова доставиха истинско удоволствие на всички присъстващи.

Снимки от концерта

 

„Заедно в изкуството“ - съвместна инициатива на групите за целодневно обучение, танцова група "Дриновци" и танцова формация "Панагюрско съкровище"

На 28 април в ОУ „Проф. Марин Дринов“ бе отбелязан Международният ден на танца. Мероприятието откри Божидара Немска, ученичка във II „в“ клас, с музикален педагог Величка Маслева, която е и носител на бронзов медал от Националния фестивал „Родолюбие“. Учениците от I „б“ клас Руслан Динев и Петър Сиводошев с гордост заявиха „Аз съм българче!“ Децата от танцова група „Дриновци“ и танцова формация "Панагюрско съкровище", с хореограф Елеонора Найденова, показаха на сцена своите умения и представиха пред публиката палитра от народни танци и хора. С цел насърчаване и популяризиране на българското народно творчество, учениците от групите за целодневно обучение се запознаха с фолклорните области в страната. Акцентът бе Тракийската фолклорна област, към която спада родният ни град. Демонстрирани бяха характерни движения, както и частите от мъжката и женската носия. Проведе се викторина с участниците и гостите на събитието. На финала всички се хванаха за ръце, образувайки кръгове. Така се допълни усещането за завършеност, сила и съвършенство. С добро настроение и искрици в очите, хоротеката завърши - българският фолклор докосна сърцата на децата и пробуди любов към българщината.

Снимки