Читателски клуб „Звездни читатели“

Читателски клуб „Звездни читатели“

Читателски клуб „Звездни читатели“

Вълнуващо приключи работата си за тази година читателският клуб „Звездни читатели“ - част от мрежата клубове „Бисерче вълшебно“ и извънкласна дейност в ОУ „Проф. Марин Дринов“. Заедно с ръководителя си - училищния библиотекар Н. Ралчева, ученици от клуба взеха участие в Третата национална среща на читателските клубове в Пловдив, 12-14 юни, в рамките на фестивала „Пловдив чете“. Програмата включваше срещи с любими на учениците съвременни писатели – вълшебницата на думите Мария Донева, сладкодумната пътешественичка Петя Кокудева, авторката на българските „Небивалици от А до Я“ Цвета Брестничка, идолите на тийнейджърите Стефи и Стан, авторката на „Шантавия до шия“ и издател Радостина Николова. Децата се докоснаха и до творчеството на талантливата илюстраторка на „Перото на Сами“ Стефана Аргирова.
Интересна и ползотворна беше творческата работилница „Да променим света“ с Вал Стоева по книгата „Аз съм жена чудо“. Освен разговори за книги и препоръки за четене, разменени мисли за бъдещето на света, децата от клубовете успяха да се опознаят помежду си и създадат нови приятелста.
Бисерните вълшебства продължиха с посещението на куклената постановка „Принцът на морето и принцът на земята“ на дългогодишния приятел на училището ни режисьорката Елена Панайотова, в изпълнение на артисти от Държавен куклен театър, Пловдив.
Приключението в търсене на вълшебни бисерчета завърши в уникалната Епископска базилика на Филипопол, където децата се докоснаха до света на древните хора.