Завърши съвместната работа на учители по английски език и стипендиантката на „Фулбрайт“ Ребека Уинтън

Завърши съвместната работа на учители по английски език и стипендиантката на „Фулбрайт“ Ребека Уинтън

Завърши съвместната работа на учители по английски език и стипендиантката на „Фулбрайт“ Ребека Уинтън

Завърши съвместната работа на учители по английски език от ОУ „Проф. Марин Дринов“ и стипендиантката на „Фулбрайт“ Ребека Уинтън. Програма „Фулбрайт” в партньорство с фондация „Америка за България“ дават възможност на бъдещи учители, учени, университетски преподаватели и експерти от САЩ да работят по специалността си в образователни, културни, граждански и други институции в България. Благодарение на тази програма, както и със спомоществователството на „Асарел Медет“ АД, фондация „Лъчезар Цоцорков“ и „Оптикоелектрон“ АД, се даде възможност на младата жена да се обучава като помощник учител и да води уроци на паралелки от трети, четвърти и шести клас. Учениците проявяваха забележителен интерес към часовете, в които тя преподаваше. Комуникативните им умения и мотивацията за учене чувствително се повишиха, защото осъзнаха на практика ползата от учене на чужд език.
Учителите Иванка Кавъркова и Белослава Манчорова бяха щастливи да споделят професионалния си опит с такъв млад, активен и мотивиран за работа учител, готов да се развива и да се учи. От друга страна българските учители почерпиха знания за чуждата култура, система на образование, споделена различна гледна точка и подход. Приятелското и непринудено отношение на мис Уинтън, нейната усмивка и енергия за кратко време спечелиха сърцата на колегите от училището. Съвместната работа създаде атмосфера на взаимно доверие, подкрепа и сътрудничество, което е ключ към успешното постигане на учебните цели.
Сърдечни благодарности към екипа на програма „Фулбрайт“ в лицето на изпълнителния директор Анджела Родел за предоставената възможност, както и на Професионална гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм – гр. Панагюрище, които ни избраха да бъдем техни партньори в програмата.
По покана на Комисията „Фулбрайт“ г-жа Иванка Кавъркова взе участие в заключителния семинар на програмата в Бургас. Стипендиантите представиха по изключително емоционален, затрогващ и вдъхновяващ начин своята работа с местните училища и общности, осъществените им проекти и преживяванията им в България. Събитието беше изпълнено с позитивизъм, креативна енергия и много любов!
Нека пожелаем на Ребека успешна реализация на новото ѝ работно място във Вашингтон, където ще отнесе частица от България и децата на Панагюрище!